Predsjedništvo još nije donijelo odluku o slanju bh. vojnika u Afganistan

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo još nije donijelo odluku o slanju bh. vojnika u Afganistan

Još uvijek nema konačne odluke o slanju bh. vojnika u Afganistan, jer se članovi predsjedništva BiH ne mogu dogovoriti u okviru čijeg kontigenta bi ona djelovala, izjavio je u ponedjeljak srpski član predsjedništva Nebojša Radmanović.

Kada je u pitanju slanje vojnika BiH u Afganistan, Radmanović je kazao kako o tome bude govora na svakoj sjednici Predsjedništva, ali kako o tome da li će se stotinjak vojnika na koncu ipak slati, i u koji kontingent još nema saglasnosti.

"U Afganistan je već poslano 10 oficira u razne kontingente koji treba da izvide situaciju i o tome informišu MInistarstvo odbrane koje bi trebalo sačiniti konačno mišljenje i dostaviti ga Predsjedništvu", kazao je Radmanović.

Ponudu da osiguraju logističku potporu vojnoj postrojbi ranije su dali njemački, turski i danski kontigent u sastavu ISAF-a.

Predsjedništvo BiH ranije ovog mjeseca donijelo je odluku o slanju u Afganistan deset vojnih instruktora koji bi se ondje pridružili desetorici časnika koji su već ranije raspoređeni pri različitim stožerima unutar misije ISAF.

Članovi Predsjedništva BiH danas nisu zauzeli jedinstven stav ni o istupu službenika Ministarstva vanjskih poslova u vezi s Kosovom kao i o noti Ministarstva vanjskih poslova o pitanjima koja su u nadležnosti Predsjedništva BiH.

Vezano: Predsjedništvo BiH: Bez razgovora o protestnoj noti MVP-a Srbiji povodom hapšenja Ganića

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak