Predsjedniku Sindikata policije KS upućene prijetnje smrću: "Nije jednostavno zbog porodice"

2
A. G. Z.
Predsjedniku Sindikata policije KS upućene prijetnje smrću: "Nije jednostavno zbog porodice"

Sadiku Eći, komandiru policijske stanice Dobrinja i predsjedniku Sindikata policije KS sinoć su upućene prijetnje smrću. Kako nam je kazao Ećo, sve je prijavio nadležnim organima.

"Imam puno povjerenje u Tužilaštvo i Upravu policije da će to sve vrlo brzo biti riješeno. Zaista nije svejedno kada te neko nazove i prijeti i govori da ti je za život bolje da napustiš Sindikat, pogotovo nije jednostavno ni zbog moje porodice. Opet kažem da imam puno povjerenje u naše pravosuđe. Ne mogu reći šta je uzrok prijetnji jer uopšte ne znam o kome se radi, ne znam čovjeka. Nepoznat mi je bio broj sa kojeg me zvao kao i razlog prijetnji", kazao je Sadik Ećo za Radiosarajevo.ba

Podsjećamo, Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo izdalo je jučer saopćenje "kako bi građani BiH, a posebno policijski službenici državni službenici namještenici u Kantonu Sarajevo bili upoznati sa trenutnim dešavanjima i trenutnim stanjem u Upravi policije i MUP-u Kantona Sarajevo ali sa kojim problemima se susreće kao novoformirani Sindikat".

Crvena zvezda osvojila ABA ligu, Partizan "pometen" u finalu

Sindikat policije KS traži značke, veće plaće, psihoterapiju za šalterske radnike...

"Sindikat zahtijeva da se Uprava policije i MUP Kantona Sarajevo hitno uključe u rješavanje elementarnih problema u radu uposlenika: obezbjeđenje policijskih znački i službenih legitimacija svim policijskim službenicima koji ih nikada nisu zadužili, zamjenu zaduženih policijskih znački i službenih legitimacija policijskim službenicima koje su dotrajale i na kojima policijski službenici više nisu prepoznatljivi, zaposlenje dovoljnog broja državnih službenika i namještenika u admnistraciji, zaposlenje dovoljnog broja policijskih službenika u Upravi policije, organizovanje periodičnih ljekarskih pregleda za policijske službenike, državne službenike i namještenike, organizovanje posebnih pshioterapija za šalterske radnike i izjednačavanje plata državnih službenika i namještenika sa platama uposelnika u drugim organima uprave, posebno, izjednačavanje sa prosječnom platom na području FBiH", navedeno je, između ostalog, u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak