Predsjednik suda u Hagu: Veliki sam poštovalac srpske istorije

Radiosarajevo.ba
Predsjednik suda u Hagu: Veliki sam poštovalac srpske istorije

Predsjednik Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju (ICTY/MKSJ) Theodor Meron je u razgovoru za RTS, između ostalog, kazao kako je veliki poštovalac srpske istorije.

“Nema mnogo nacija u Evropi koje su se tako hrabro i odlučno usprotivile nacističkim osvajačima”, kazao je Meron čiju izjavu srbijanski mediji danas masovno citiraju.

Meron, kojeg je danski sudija Frederik Harhoff nedavno optužio da je u slučajevima Ante Gotovine i Momčila Perišića insistirao kod kolega u Haagu da se optuženi oslobode (na kraju i jesu, op.pr.), poručio je u tom intervjuu kako će jedan od njegovih ciljeva u narednim mjesecima biti taj da poboljša odnose sa Srbijom.

Meron je u istom intervjuu odbio komentirati pismo danskog sudije, no ipak je kazao kako se radi o privatnom e-mailu jedne osobe, a da je sud sastavljen od profesionalnih sudija koji su objektivni, neutralni i nezavisni i da je uvjeren da sudije nisu uradile ništa pogrešno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak