Predložen pritvor za osumnjičene za trgovinu drogom

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za osumnjičene za trgovinu drogom

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za pet osoba osumnjičenih za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 2., u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za osumnjičene: H.M., F.Š., E Đ., B.J. i A K. 

Tužilaštvo BiH sumnjiči H. M. da je tokom decembra 2011., s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, organizovao F.Š., E.Đ., B.J. i A.K. u grupu s ciljem neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, držanja i prevoza opojne droge heroin i skank iz Republike Crne Gore u BiH i zemlje EU.

Određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima predloženo je zbog opasnosti od bjekstva s obzirom da su osumnjičeni H.M. i A.K. strani državljani i ne posjeduju državljanstvo BiH niti imaju prijavljeno prebivalište u BiH, a osumnjičeni F.Š. i B. J. posjeduju i državljanstvo Republike Hrvatske, te bi odlaskom s teritorije BiH mogli postati nedostupni pravosuđu BiH. 

Također, mjera pritvora je predložena i zbog postojanja opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak