Predjednik NO Hidrogradnje podnio ostavku

Radiosarajevo.ba
Predjednik NO Hidrogradnje podnio ostavku

Predsjednik Nadzornog odbora Hidrogradnje d.d. Sarajevo Emir Felić podnio je u subotu neopozivu ostavku na tu dužnost.

"S obzirom da složenost problematike u i oko kompanije Hidrogradnje d.d. Sarajevo, čiji sam predsjednik Nadzornog odbora od marta 2010. godine, te činjenicu da je ovaj Nadzorni odbor javnim prozivkama, čak i prijetnjama, kao i nažalost javnim davanjem legitimiteta osobama koje su u tome sudjelovale i prije godinu i po dana i svim mogućim sredstvima u vrijeme predizborne kampanje rušile legalne institucije Hidrogradnje - Nadzorni odbor i Upravu, a i danas to rade, izgubio kredibilitet, molim da me razriješite funkcije predsjednika NO Hidrogradnje", naveo je Felić u obrazloženju ostavke, prenosi Fena.

Dodao je da uvažava i respektira više od 900 radnika Hidrogradnje, te situaciju u kojoj se nalaze ne svojom krivicom, ali da njihovu budućnost "jedino vidi ukoliko se zaustave neformalne grupe, koje uključuju i 10-ak bivših i sadašnjih uposlenika, a koje djeluje po potrebi iz određenih političkih i lobističkih centara ne samo iz BiH, i koje ne žele dobro kompaniji".

"U takvim uvjetima nijedan Nadzorni odbor ni bilo koji i kakav menadžer ne mogu spasiti firmu od sudbine kakva joj slijedi", zaključio je Emir Felić u pismu, prenosi Fena.

Pismo ostavke upućeno je premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću, ministru energije, rudarstva i industrije Erdalu Trhulju, v.d. direktora Hidrogradnje Džemaludinu Peljti.

Vezano: BiH čeka još teža ekonomska godina
Gubitak bh kompanija 108,8 miliona eura
Direktori BH Gasa i Hidrogradnje razriješeni

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak