Poznato vrijeme i mjesto dženaze poginulom biznismenu Bakiru Spahiću i njegovom bratu

0
Radiosarajevo.ba

Na Lipničkom brdu kod Kaknja,  u ponedjeljak, 2. septembra, desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe.

"Na regionalnom putu između Kaknja i Vareša pronađeno je vozilo u kojem su se nalazila četiri beživotna tijela", potvrdio je ranije Samir Valentić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, za portal Radiosarajevo.ba

Valentić je potvrdio da je Policijska stanica Kakanj u 11.45 sati zaprimila prijavu da je na Lipničkom brdu, između Kaknja i Vareša, uočeno terensko motorno vozilo u kojem se nalaze četiri tijela. U poslijepodnevnim satima su izvučena tijela četiri osobe koje su sa vozilom Toyota Land Cruiser sletjele u provaliju na 1.500 metara nadmorske visine.

Emotivna poruka kćerke Bakira Spahića nakon tragične nesreće: 'Ne može pod kožu koliko boli'

Po završetku uviđaja, tijela su premještena u Kantonalnu bolnicu Zenica, a potom je potvrđeno da su poginuli biznismen i vlasnik Delta petrola Bakir Spahić (68) i njegov brat Mensur-Sudan (73), te braća Osman i Himzo Neimarlija.

Danas je objavljeno i kad će biti obavljen ukop i klanjana dženaza braći Spahić. Obojica će biti ukopana sutra, u srijedu 4. septembra, na mezarju Obre, a dženaza će se klanjati poslije ikindija namaza (17 sati) ispred džamije džemata Obre. Za sutra i dan poslije, 5. septembra, na području općine Kakanj proglašeni su i Dani žalosti.

Iza Bakira Spahića ostali su supruga Mubera, sin Ahmed, kćerke Amila i Aida, zetovi i unučad i mnogobrojna porodica i prijatelji.

Foto: Crna hronika: Bakir Spahić
Foto: Crna hronika: Mensur-Sudan Spahić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak