Poznato bh. kupalište zabilježilo rekordan broj posjeta ove godine

0
Radiosarajevo.ba
Poznato bh. kupalište zabilježilo rekordan broj posjeta ove godine

Ljetna sezona u kompleksu panonskih jezera u Tuzli je završena s rekordnim brojem posjeta koji je premašio 535 hiljada.

Komercijalni dio godine je okončan, ali svi posjetitelji mogu se i dalje kupati besplatno, ali na vlastitu odgovornost.

Tim povodom, iz uprave Javnog preduzeća Pannonica Tuzla oglasili su se na Facebooku, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Turist ostavio vrećicu čipsa u američkom nacionalnom parku: "Posljedice su ogromne"

"Obzirom na loše vremenske prognoze za naredni period septembra sa najavom obilnih kišnih padavina sa drastičnim padom temperature, kao i na znatno smanjenu posjetu i velike troškove održavanja i nadzora nad kompleksom slanih jezera u punom kapacitetu, odlukom Uprave JP Pannonica d.o.o. Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika završio je Ljetnu sezonu 2024 u ponedeljak 9. septembra 2024. godine.

Od utorka 10. septembra 2024. godine, kompleks Panonskih jezera je otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, a eventualno kupanje u jezerima je na vlastitu odgovornost, obzirom da je završen nadzor nad jezerima u punim kapacitetima (spasilačko-redarska služba).

Za proteklu ljetnu sezonu se može dati ocjena da je bila najuspješnija od početka rada Panonskih jezera sa preko 535.000 posjeta, uzimajući u obzir i posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim, petodnevnim ulaznicama (11.107 kom. RFID ulaznica svih kategorija) i posjete koncertima...

Ovogodišnja sezona je karakteristična po velikom broju sunčanih dana u kontinuitetu sa visokim temperaturama i bez padavina (75 dana), a protekla je bez ijednog značajnijeg incidenta (sigurnosnog, zdravstvenog i ekološkog), pri čemu su zadržani i unaprijeđeni visoki standardi boravka naših gostiju. Nastavljen je prošlogodišnji trend rasta broja gostiju iz svih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.

Od utorka, 10. septembra 2024.godine, ulaz na Panoniku je slobodan, a posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci, Dječijem zabavnom parku, kao i korištenje plažnog mobilijara (ležaljke, suncobrani), naplaćuju se prema važećem cjenovniku (www.panonika.ba/cjenovnik).

JP Pannonica d.o.o. Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu i ove jeseni na tuzlanskoj Panonici, posebno na našim lijepim slanim slapovima Već naredni vikend na Panonici se održavaju tradicionalni susreti raftera 'Raftlook 2024', a zadnja manifestacija je takmičenje u triatlonu koje će se održati 29 septembra 2024. godine", napisali su iz JP Pannonica d.o.o. Tuzla na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak