Poznata aviokompanija bi uskoro mogla stići u Mostar: Uvode se letovi za atraktivnu destinaciju

1
Radiosarajevo.ba
Poznata aviokompanija bi uskoro mogla stići u Mostar: Uvode se letovi za atraktivnu destinaciju

Niskotarifni prevoznik Pegasus Airlines vodi pregovore o pokretanju svoje treće destinacije u Bosni i Hercegovini i svoje osme u regiji.

Prevoznik je u pregovorima o uvođenju letova između aerodroma Istanbul Sabiha Gokcen i Mostara, potvrdio je Marko Đuzel, direktor Aerodroma Mostar. On očekuje pozitivan ishod u narednim sedmicama, napominjući da su pregovori glavni prioritet aerodroma.

U Bosni i Hercegovini, Pegasus Airlines trenutno održava letove iz Istanbula za Sarajevo, s novom jednom sedmičnom linijom iz najvećeg turskog grada za Tuzlu koja počinje 24. augusta. Također obavlja letove između Antalije i glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Jelena Trivić oštro poručila Dodiku: "Sram te bilo, Milorade, izdajniče, konvertitu i bestidniče"

Aerodrom Mostar opslužuju Croatia Airlines iz Zagreba, Air Serbia iz Beograda i SkyAlps iz Barija, Minhena, Rima i Verone, iako održava letove samo tokom ljetne sezone. "Aerodrom trenutno ima šest redovnih linija, s time da su Zagreb i Beograd cjelogodišnji. Vjerujem da ćemo u narednom mjesecu moći potvrditi još četiri nove linije tako da ćemo sljedeće godine imati ukupno deset", rekao je Đuzel. Dodao je: "Ove godine očekujemo da opslužimo oko 40.000 putnika, dok bi ta brojka sljedeće godine trebala porasti na 60.000, što je blizu rekorda iz 2012. godine kada je opsluženo 80.000 putnika".

Pegasus Airlines je jedan od najbrže rastućih prevoznika u zemljama regije ove godine. Tokom 2024. godine uveo je sedam novih linija i povećao frekvencije i kapacitet na ostalim linijama u regiji. Pored svojih postojećih sedam destinacija, održava ukupno trinaest linija.

Njegova nova dodatna linija ove godine uključuje letove iz Istanbula za Zagreb, iz Antalije za Prištinu, Sarajevo i Skoplje, kao i nove linije iz Ankare i Izmira za crnogorski glavni grad. Ukupno, tokom ljetne sezone 2024. godine, Pegasus Airlines je povećao svoj kapacitet prema bivšoj Jugoslaviji za 56 posto, nudeći nešto manje od 740.000 sjedišta, javlja exyuaviation.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak