Poziv predstavnicima Kolegija Skupštine KS-a: Dođite danas na Plenum

Radiosarajevo.ba
Poziv predstavnicima Kolegija Skupštine KS-a: Dođite danas na Plenum

„Plenum građana i građanki Sarajeva nema predstavnike niti vođe, a zbog činjenice da je naredni Plenum zakazan za petak, 21. februara, s početkom u 17:30 sati, nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš poziv na “socijalni dijalog” u petak 21.02.2014. godine u 10:45 sati.“

Ovim je riječima Plenum građana i građanki Sarajeva odgovorio na poziv Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo na „socijalni dijalog“.

Poziv je Plenumu proslijeđen od strane predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo, Mirjane Malić, a u njemu je, između ostalog, navedeno da Kolegij, u skladu sa zaključkom Skupštine od 12. februara ove godine, “poziva predstavnike Plenuma građana i građanki KS-a na socijalni dijalog na kojem ćemo vas upoznati s prijedlozima zaključaka Kolegija koji će biti predloženi Skupštini Kantona Sarajevo na usvajanje na sjednici koja će se održati 24. 2. 2014, s početkom u 10:00 sati”.

Termin sastanka bio je zakazan za danas, u petak, 21. februara, s početkom u 10:45.

Istovremeno je iz Plenuma upućen poziv Kolegiju Skupštine KS-a da prijedloge zaključaka iznese na Plenumu građana i građanki Sarajeva koji će biti održan danas u Domu mladih, i na kojem će biti donesena odluka o daljim koracima o kojima će Kolegij biti obaviješten.

Naglašeno je, navodi se u saopćenju Plenuma, da „ako njihovo prisustvo na Plenumu nije moguće, prijedlozi zaključaka Skupštine Kantona Sarajevo mogu biti dostavljeni i u elektronskoj formi“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak