Požari na području Općine Kladanj još uvijek nisu ugašeni

Radiosarajevo.ba
Požari na području Općine Kladanj još uvijek nisu ugašeni

Na području Zeničko-dobojskog kantona u općini Zenica vatrogasci su intervenirali u tri navrata gaseći suhu travu na lokalitetima: Brce, magistralni put M-17 u blizini naselja Blatuša i petlji na ulazu u grad iz pravca Doboja.

U općini Kakanj vatrogasci su ugasili manji šumski požar u mjestu Ričica, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

U općini Visoko vatrogsci su intervenirali u dva navrata i to: na autoputu A1, gdje su gasili suhu travu. I u mjestu Begića Luka, gdje su gasili požar na divljoj deponiji smeća.

Na području Unsko-sanskog kantona u općini Bihać vatrogasci su intervenirali od 17.15 do 18.25 sati, gdje je u mjestu Ripač gorjela trava. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vozilom.

U općini Bosanska Krupa vatrogasci su imali intervenciju od 17.42 do 20.30 sati, u mjestu Vranjska gdje je gorjela trava i nisko rastinje površine oko 1 ha. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vozilom.

U općini Velika Kladuša vatrogasci su imali intervenciju od 21.40 do 22.45 sati u mjestu Ponikve, gdje gorjela trava. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vozilom.

Na području Tuzlanskog kantona u općini Banovići 5. augusta vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju podrumskih prostorija u centru grada. Požar je lokaliziran i ugašen.

U općini Kladanj, prema izvještaju JP Šume TK-a, u subotu 3. augusta na lokalitetu Bebrovo - Muška Voda, u blizini Bedrovske pećine, izbio je šumski požar koji je obuhvatio površinu od cca 0,5 ha šume. Zbog nepristupačnosti terena Vatrogasna jedinica Kladanj nije mogla intervenirati.

Požar su pod kontrolu stavili radnici JP Šume TK-a. Na požarištu su organizirana dežurstva jer na pojedinim mjestima još uvijek tinja vatra. Jučer u poslijepodnevnim satima, na lokalitetu sela Konjevići, reon 57, došlo je do šumskog požara koji je zahvatio jelovu i bukovu šumu, na površini od cca 1 ha. Uposlenici JP Šume TK-a uspjeli su požar staviti pod kontrolu. Za sada nema širenja požara, a organizirana su i dežurstva uposlenika JP Šume TK-a radi sprečavanja  njegovog širenja. Požari na području općine Kladanj još uvijek nisu u potpunosti ugašeni.

U općini Lukavac jučer su vatrogasci imali jednu intervenciju na gašenju požara niskog rastinja na većoj površini u naselju Milino Selo - Malinjak. Požar je lokaliziran i ugašen.

U općini Tuzla jučer su vatrogasci imali dvije intervencije na gašenju požara i to u naselju Husino, gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i u naselju Paša Bunar gdje je gorjela deponija smeća. Oba požara su lokalizirana i ugašena.

U općini Srebrenik vatrogasci su intervenirali u dva navrata kada su gasili manji šumski požar u naselju Špionica. Požar je lokaliziran i ugašen.

U općini Živinice jučer je Vatrogasna jednica Đurđevik imala dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja na manjim površinama i to u naselju Oskova i naselju Rudar. Oba požara su lokalizirana i ugašena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak