Požar zahvatio repetitor, grad bez tv signala

Radiosarajevo.ba
Požar zahvatio repetitor, grad bez tv signala

Vatrena stihija zahvatila je TV repetitor na brdu Kvarc iznad Srebrenice i od jutros Srebreničani nemaju radio i tv signala. Na radiju nema niti jednog signala, a na TV-u nema programa RTRS-a i BN-a. Niko od zvaničnika u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i ekipi Šumskog gazdinstva Drina, koji su na terenu, nije mogao potvrditi da li je požar uništio uređaje na TV repetitoru

Požar je vidljiv iz centra grada, vatreni i dimni stub stalno se uvećava. Neki mještani Srebrenice su noćas čuli detonacije jer je vatrena stihija zahvatila i područje na kojem ima zaostalih mina. Vatrogasci i dežurna ekipa Šumskog gazdinstva Drine izašli su i jutros na teren i pokušavaju lokalizirati požar. Osim na Kvarcu, požar se širi i u naselju Zalazje. 

„Pokušavamo spriječiti širenje požara prema naseljima. Nažalost, naše mogućnosti su male jer se radi o nepristupačnom i miniranom terenu“ izjavio je za Agenciju FENA Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Srebrenice. 

Gašenje ovih požara jedino je moguće iz vazduha i u Srebrenici se nadaju da će helikopter EUFOR-a, koji je juče djelovao na području općine Bratunac, danas pomoći u neutralisanju vatrene stihije u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak