Požar na Ruištu i dalje aktivan

Radiosarajevo.ba
Požar na Ruištu i dalje aktivan

U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna postrojba – jedinica (PVP/J) imala je13 intervencija, i to na  lokalitetima Vihobići, Raška Gora, Baćevići, Žitomislić, Međine, ul. Kralja Zvonimira, Ortiješ, Malo Polje, Kosor, Blagaj i u ulici Kardinala Stepinca, gdje je gorio automobil, prenosi Fena.

Kako stoji u jutrošnjem izvještaju Služba civilne zaštite i vatrogastva Mostar, pored navedenog i dalje je aktivan požar na Ruištu, gdje su vatrogasne ekipe cijeli dan i cijelu noć na terenu i gase požar na lokalitetima gdje im je to moguće usljed nepristupačnog terena i minsko eksplozivnih sredstava.

Jedan krak ovoga požara se spustio do mjesta Porim i približio se stambenim objektima. Cijeli dan i noć vatrogasne ekipe su dežurale pored objekata. Stambeni objekti i na Ruištu i pod Porimom nisu ugroženi.

"Županijska Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo nas je sinoć obavijestila da helikopter iz Rusije treba danas gasiti na području Mostara četiri sata prijepodne i četiri sata poslijepodne. Osigurali smo sve traženo za nesmetano djelovanje helikoptera", saopćeno je iz Službe Civilne zaštite i vatrogastva Mostar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak