Požar kod Konjica divlja već treći dan

Radiosarajevo.ba
Požar kod Konjica divlja već treći dan

Već treći dan vatrograsci u Konjicu bore se sa vatrenom stihijom, koja je zahvatila 30 hektara nepristupačnog terena.

Husein Hodžić, pomoćnik načelnika u Službi za civilnu zaštitu, kaže da se požar proširio usljed jakog vjetra: ''Nakon trećeg dana gašenja, situacije nije još uvijek dobra. I dalje gori borova šuma, ali kuće još uvijek nisu ugrožene'', Kaže Hodžić prenosu Radio Slobodna Evropa.

Vatrogasci se bore koliko mogu, ali kako je i vatrogasac Alija Alibašić rekao kaže kapaciteti su nedovoljni, stoga su u četvrtak tamošnji vatrogasci zatražili pomoć Oružanih snaga BiH u gašenju požara.

Stoga je, kako prenosi Fena, Predsjedništvo BiH na današnjoj hitnoj 24. sjednici u Sarajevu odlučilo da Oružane snage Bosne priteknu u pomoć u lokalizovanju i gašenju požara u opštini Konjic.

Naime, donesena je odluka o angažovanju pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanje pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodne i druge katastrofe ili nesreće na području Konjica, navedeno je u saopštenju Predsjedništva.

Vatrogasci u ovoj opštini nadaju se da će najavljena kiša uskoro početi padati, što bi uveliko olakšalo napore da se vatreana stihija stavi pod kontrolu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak