Povrijeđeni policajci koji su pratili navijače Maribora

Radiosarajevo.ba
Povrijeđeni policajci koji su pratili navijače Maribora

U saobraćajnoj nesreći na području Dervente povrijeđeno je šest policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su bili u pratnji navijača Maribora nakon sukoba sa navijačima Željezničara u Sarajevu, prenosi Fena.

Jedan policajac, bez svijesti, s povredama glave, prevezen je u Klinički centar u Banjoj Luci i na aparatima je za disanje, javio je RTRS.

Ostali povrijeđeni policajci su prevezeni u dobojsku bolnicu.
 
Mediji u RS-u su javili da su slovenski navijači nakon saobraćajne nesreće izašli kako bi pomogli povrijeđenim policajcima.

Do saobraćajne nezgode, u kojoj su učestvovali policijsko vozilo CJB Doboj marke VW Transporter kojim je upravljao D.L. i teretno vozilo marke Renault kojim je upravljao Š.B. iz Sarajeva, došlo je na magistralnom putu M-17, na obilaznici kroz Derventu, oko 19.20 sati.

U sudaru su povrede zadobili policijski službenici: D.L., D.M., D.M., I.T. i Lj.L., kao i suvozač u teretnom vozilu M.K. iz Sarajeva.

Do nezgode je došlo u vrijeme kada se policijsko vozilo kretalo iz pravca Sarajeva prema Brodu, prateći autobus sa navijačima FK Maribor, koji su zbog izgreda u Sarajevu vraćeni kući, sudarilo sa teretnim vozilom koje se kretalo iz suprotnog pravca, saopćeno je iz CJB Doboj.

Izvršen je uviđaj i u toku je utvrđivanje uzroka ove saobraćajne nezgode. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak