Povratničko naselje Borač kod Gacka dobilo električnu energiju

Fena
Povratničko naselje Borač kod Gacka dobilo električnu energiju
Potpredsjednik Republike Srpske  Ramiz Salkić danas je posjetio općinu Gacko gdje je razgovarao sa načelnikom Milanom Radmilovićem i prisustvovao svečanom završetku projekta elektrifikacije stambenih jedinica u povratničkom naselju Borač.

Na sastanku se govorilo o ekonomskom položaju općine Gacko, razvoju poljoprivrede i stočarstvu, ali i elektrifikaciji i izgradnji puteva u povratničkim naseljima.

Nakon sastanka, Salkić je prisustvovao svečanom završetku projekta elektrifikacije i puštanju u rad elektromreže, koju su sa nekoliko stotina hiljada maraka finansirali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i općina Gacko.

Po riječima stanovnika ovog naselja koje je udaljeno tridesetak kilometara od centra Gacka, realizacija ovakvih i sličnih infrastrukturnih projekata bi mogla doprinijeti intenzivnijem povratku u ove krajeve.

"Ali, sve nas ovo obavezuje da se nastavi izgradnja infrastrukture i u drugim udaljenim mjestima u kojima povratnici žive ili imaju želju da se vrate. Iskreno se nadam da ćemo se i u budućnosti okupljati na ovakvim svečanostima", kazao je potpredsjednik Salkić.

Kada je u pitanju položaj Bošnjaka na području općine Gacko, Salkić je kazao da stanje uvijek može biti bolje, a da se predstavnici vlasti i predstavnici povratnika trebaju truditi da se saradnja unaprijedi, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak