Povećana zatvorska kazna za ubistvo Amara Mistrića

Radiosarajevo.ba
Povećana zatvorska kazna za ubistvo Amara Mistrića

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine odlučilo je u slučaju Edina Vuka koji je optužen za ubistvo Amara Mistrića: osamnaest godina zatvora, a ne 16 kako je bio odlučio Kantonalni sud u Sarajevu, nakon čije su se presude žalili i odbrana i Tužilaštvo.
Amar Mistrić ubijen je 13. avgusta 2009, u kafiću Ocho Rios koji se nalazi na Čengić Vili, naselju u Sarajevu

Potvrdio je ovo za portal Radiosarajevo.ba advokat optuženog Midhat Kočo, koji je najavio podnošenje nove žalbe (u roku od 90 dana od prijema presude, što je bilo u ponedjeljak).

Doznajemo i da je Anelu Heraku potvrđena kazna od četiri godine (nasilno ponašanje pri ubistvu Mistrića), a pomagači Almir Bravo i Midhat Čajić idu ponovo na sud. Heraku je poništena prethodna trogodišnja kazna za pokušaj ubistva Nejre Varatan, trudnice: sud ga je za dva zločina kaznio jedinstvenom kaznom od šest godina i osam mjeseci zatvora.

Apelaciono vijeće odlučilo je da će Herak zbog optužbi za pokušaj ubistva trudnice ponovo na sud, kao i Bravo i Čajić koji su prethodno osuđeni na po šest mjeseci zatvora.

Advokat Kočo ističe kako ima, njegovo je mišljenje, bitnih povreda odredaba krivičnog postupka te će nastaviti reagovati, i to sad žaleći se Ustavnom sudu. Kočo nam je kazao i kako je Vuk, kada ga je advokat došao posjetiti u pritvoru u utorak, već bio otpremljen za zenički zatvor, gdje se od ranije nalazi i Herak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak