Potvrđeno: Smijenjena Duška Jurišić

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Smijenjena Duška Jurišić

Urednica Informativnog programa Radiotelevizije Federacije BiH, Duška Jurišić, razriješena je ove dužnosti, potvrdio je menadžment ove televizijske kuće u utorak.

Jurišićeva je smijenjena odlukom generalnog direktora Džemala Šabića, a do izbora novog urednika/urednice informativnog programa, urednik Deska Željko Tica i urednik Sanjin Bećiragić će obavljati dužnosti urednika informativnog programa.

„RTVFBiH odaje priznanje i zahvaljuje se na trudu, radu i znanju koje je Duška Jurišić tokom 21 mjeseca provedena na ovoj poziciji, nesebično ulagala obavljajući složeni urednički posao u najgledanijem i najutjecajnijem informativnom programu u BiH“, stoji u zvaničnoj obavijesti Federalne televizije.

Duška Jurišić je na poziciji urednice Informativnog programa Federalne televizije naslijedila Bakira Hadžiomerovića, urednika emisije „60 minuta“, koji bi, prema špekulacijama medija, mogao ponovo preuzeti ovu dužnost.

Jedan od razloga smjene je, prema pisanju portala rtvmo.ba, tužba Fahrudina Radončića, vlasnika Dnevnog avaza protiv Duške Jurišić kao odgovorne urednice i Džemala Šabića kao generalnog direktora u visini od 500.000 KM.

Tužba je podnesena zbog nanošenja navodne poslovne štete Avaza zbog objavljenih priloga u informativnim emisijama FTV-a.

Prema pisanjima drugih bh. medija, smjena je uslijedila nakon njenog žestokog personalnog sukoba Jurišićeve s Hadžiomerovićem, urednikom emisije "60 minuta", koji se odlučio drugim medijima požaliti da ga je dojučerašnja šefica IPP-a Jurišić cenzurirala ne objavivši njegovo reagiranje na prilog FTV-a o uvredljivim grafitima koji su osvanuli u liftu "Sivog doma".

O smjeni Duške Jurišić i Upravni odbor RTV FBiH

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak