Skandalozno: Ministrica Hota-Muminović bila upoznata s presudom osuđenom pedofilu Samiru Alihodžiću

20
Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Ministrica Hota-Muminović bila upoznata s presudom osuđenom pedofilu Samiru Alihodžiću

Općinski sud u Sarajevu, u srijedu, 25. seprtembra, potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Omera Begovića, Azemine Macić i Enese Pavlović zbog pogodovanja pedofilu Samiru Alihodžiću.

Kako je već portal Radiosarajevo.ba pisao, Omer Begović, Azemina Macić i Enes Pavlović se terete za krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

"Omer Begović se tereti je od 14. marta do 28. avgusta 2018. godine kao direktor OŠ "Grbavica", propustio da suspenduje nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, iako je znao da je optužen za krivično djelo bludne radnje. Zbog nedonošenja odluke o suspenziji iz nastavnog procesa do okončanja krivičnog postupka, tereti se da da mu je pribavio nezakonitu korist u vidu prava koje mu ne pripada.

Norveška izdala potjernicu za muškarcem koji je prodao kobne pejdžere Hezbolahu

Azemina Macić, predsjednica školskog odbora OŠ "Grbavica" i Enesa Pavlović, članica, optužene su da su u decembru 2021. godine bez potrebne većine članova školskog odbora od najmanje tri glasa donijele odluku o odobravanju neplaćenog odsustva na jednu godinu za istog nastavnika zbog odlaska u Švedsku radi pružanja njege bliskom srodniku, bez da je pružio adekvatne dokaze kojim bi ispunio ovo pravo. Postupajući tužioci predložili su sudu zabranu vršenja dužnosti odgovorne osobe i djelatnosti nastavnika u obrazovnoj ustanovi u trajanju od jedne godine optuženom Omeru Begoviću, dok je Azemini Macić i Enesi Pavlović predložena zabrana vršenja funkcije u tijelima formiranim u vezi sa obrazovnim procesima u trajanju od jedne godine.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 14 svjedoka i izvođenje oko 80 materijalnih dokaza.

Ovo je osuđeni pedofil kojem su pogodovali direktor i dio uprave OŠ Grbavica

Ovaj predmet je formiran, između ostalog, i na osnovu infomacija i dokaza dostavljenih od Ureda za borbu protiv korupcije KS.

Podsjetit ćemo da se radi o nastavniku tjelesnog odgoja u OŠ "Grbavica I" u Sarajevu Samiru Alihodžiću koji je pravosnažno osuđen za bludne radnje.

Iz Općinskog suda u Sarajevu za portal Radiosarajevo.ba je potvrđeno da je pravosnažna presuda protiv pedofila Samira Alihodžića dostavljena i aktuelnoj ministrici Naidi Hoti Muminović.

"Provjerom kroz CMS bazu podataka utvrdili da je Općinski sud u Sarajevu 20. januara 2022. godine dostavio Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo pravomoćnu presudu ovog suda broj 65 0 K 511791 20 K 2, kojom je S. A. pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a zbog krivičnog djela Bludnje radnje iz člana 208. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ-a FBIH), a sve u vezi sa članom 55. istog Zakona. Predmetnu presudu Ministarstvo je zaprimilo isti dan, 20. januara 2022. godine", potvrđeno je iz Općinskog suda u Sarajevu za portal Radiosarajevo.ba.

Direktor škole na Grbavici i dvije osobe optuženi zbog pogodovanja optuženom za bludne radnje

Samir Alihodžić je slično kao Moamer Kasumović bio osuđen na godinu zatvora jer je djevojčicama slao nage fotografije. Osuđen je na 12 mjeseci i poput Moamera Kasumovića kaznu je i on otplatio (36.500 KM ukupno, 100 KM iznosi jedan dan).

Podsjetimo, nakon presude Samir Alihodžić je bio na neplaćenom odsustvu, a kada je istekla zabrana obavljanja poslova nastavnika, roditelji su se pobunili, a tek onda mu je uručen otkaz.

Detalje presude osuđenom pedofilu samiru Alihodžiću možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak