Potvrđena optužnica protiv instruktorice u auto-školi: 100 KM za polaganje vozačkog ispita

2
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv instruktorice u auto-školi: 100 KM za polaganje vozačkog ispita

Općinski sud u Bosanskoj Krupi potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Anife Agić, instruktorice za polaganje vozačkih ispita, i Edhema Hadžipašića, člana ispitne komisije Ministarstva obrazovanja USK, zbog krivičnog djela primanje dara ili drugog oblika koristi.

Optuženoj se stavlja na teret da je 14. jula 2020. godine u Bosanskoj Krupi, u svojstvu instruktora auto-škole, s ciljem da pribavi korist za kandidate auto-škole S.M. i B.E., kako bi položili vozački ispit C1 kategorije, tražila i uzela novac u iznosu od 100 maraka od kandidata B.E. i 100 maraka od kandidata S.M.

Potom je novac proslijedila optuženom Edhemu Hadžipašiću, nakon čega je on, prema optužnici, omogućio kandidatima da polože vozački ispit.

Razbijen klan švercera drogom u Austriji: Državljanin BiH (35) rukovodio narko bandom iz zatvora

Rezultati posebnih istražnih radnji, istovjetni iskazi svjedoka, priznanje optužene i materijalni dokazi potvrđuju postojanje osnovane sumnje o izvršenju krivičnih djela, navodi se u obrazloženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak