Potvrđena optužnica protiv Elvisa Ćustendila za ubistvo Amre Kahrimanović

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena optužnica protiv Elvisa Ćustendila za ubistvo Amre Kahrimanović

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Tužilaštva protiv Elvisa Ćustendila, koja ga tereti da je 7. februara ove godine ubio Amru Kahrimanović.

Optuženi Ćustendil u alkoholizoranom stanju je u holu Tržnog centra Sjenjak, iz neposredne blizine i službenog pištolja, ispalio jedan hitac u leđa Amre Kahrimanović, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela čime je uslijedila smrt.

Kako je kazao Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK-a, postupajući tužilac je Kantonalnom sudu Tuzla predložio da se Ćustendilu produži mjera pritvora, koja u ovom slučaju može trajati najduže 3 godine, tokom krivičnog postupka, jer se radi o krivičnom djelu za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina pa do dugotrajne kazne zatvora što je 45 godina.

Ćutahija: "Dodik će dobiti saveznika na visokoj poziciji"

"Mi u skorije vrijeme očekujemo dakle da Sud održi ovo ročište po našem prijedlogu za određivanje pritvora", dodao je Arnautović za Federalnu.

Osim ove optužnice, Tužilaštvo provodi intenzivne provjere i istražne radnje jer je Ćustendil posjedovao službeno oružje MUP-a Tuzlanskog kantona dok je bio na godišnjem odmoru, a koje je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak