Potukao se ministar Federacije BiH

Radiosarajevo.ba
Potukao se ministar Federacije BiH

U ugostiteljskom objektu "Volan" u Bugojnu došlo je do masovne tuče u kojoj je učestvovao i ministar za boračka pitanja Federacije BiH Zukan Helez, tvrdi Dnevni avaz. Navodno, u tuči koja se dogodila sinoć, teško je povrijeđen vlasnik lokala Benjamin Hajdarević koji je u bolnici i koji je za isti list ustvrdio kako je ministar prvi nasrnuo na njega.

Hajdarević tvrdi kako je bio u društvu još najmanje pet osoba.

"Sjedio sam u kafiću kada su se ispred pojavila dva džipa. Čim su ušli, Helez mi je prišao i udario me prvi šakom u lice. Nakon toga je nastao opšti metež u kojem su me tukli i njegovi prijatelji. Gledao sam samo kako da spasim svoju trogodišnju ćerku, koja mi je sjedela u krilu", tvrdi Hajdarević, prenosi B92.

Hajdarević i Helez, inače član SDP BiH, su već ranije imali nesuglasice u jednom bugojanskom kafiću. I tada je došlo do gurkanja, ali osim psovki, nije bilo većeg incidenta. Ministar Helez nije odgovarao na telefonske pozive novinara, a policiji je prijavljen incident.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak