Potresna ispovijest oca Džejle Drapić: 'Vrat otiče, ne jede ništa tri dana, rekla da je žiga srce'

5
Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest oca Džejle Drapić: 'Vrat otiče, ne jede ništa tri dana, rekla da je žiga srce'

Šesnaestogodišnja Džejla Drapić iz Sarajeva preminula je 11. oktobra nakon komplikacija nastalih usljed stomatološke intervencije. 

Njen otac Muamer Drapić gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku.

"Desilo se da smo vodili dijete kod stomatologa dr. Harisa Mekića koji je liječio njene zube, više njih, ali je, prema njegovim riječima, jedan, taj zub, bio rizičan. Rekao je kada je zaliječio zub da je normalno da osjeti bol na toplo-hladno!

Potresna ispovijest oca Džejle Drapić: 'Vrat otiče, ne jede ništa tri dana, rekla da je žiga srce'

Pretkraj septembra zub je počeo izraženije da je boli, počela je oticati! Prvi put sam je vidio da plače kad radi zub! Navodno joj je snimao, otvorio zub, očistio, u čemu je problem, kaže: 'Ima tu, dešava se nešto...' Rekao sam: 'Izvadite, doktore.' Kaže: 'Ne bih ja to, krenula je osmica. Pokušat ću zaliječiti. Ako ne bude moglo, vadit ćemo!'

Otišli smo kod ljekara opće prakse da nam da antibiotike. Dijete počelo piti antibiotike, situacija gora… Vrat otiče, ne jede tri dana ništa. Supruga ga je opet kontaktirala, upozorila ga je da je stanje gore.

On u poruci kaže: 'Samo neka čisti zub od hrane i neka nastavi sa antibiotkom.' Kaže: 'Neka odmara...'Mi smo tako i postupili. Doktor nam savjetuje obloge, antibiotike. Dijete zaspalo malo, probudi se vrišteći i govori: 'Mama, tata, žiga me srce...'", ispričao je kroz suze Muamer Drapnić. 

Rekao je i da je podnio prijavu "za ubistvo djeteta." Dodao je da je zub izvađen, dijete bi sad bilo kući.

"Čekalo mene, da kaže: 'Tata, hoćeš kafu?' Da me zagrli", kazao je otac tinejdžerke čija je smrt potresla cijelu BiH. 

Više o slučaju "Džejla Drapić" čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak