Potraga za vozačem koji je usmrtio pješaka na ilidži

Radiosarajevo.ba
Potraga za vozačem koji je usmrtio pješaka na ilidži

D.K. (1929), pješak kojeg je 2 marta udarilo vozilo na kolovozu ulice Ustanička, u općini Ilidža, preminuo je 5. marta (ponedjeljak), navodi se u informaciji koju su iz Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš uputili prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Pješaka je 2. marta, oko 13. 30 sati, na gore navedenoj lokaciji udarilo vozilo, najvjerovatnije “opel vektra”, nepoznatih registarskih oznaka, svijetlozelene boje, kojim je upravljao N.N. muškarac dobi između 40 i 50 godina, visok  oko 180 centimetara, svijetlosmeđe kose.

Vozač je  nakon saobraćajne nezgode povrijeđenog pješaka navedenim vozilom prevezao do adrese stanovanja, a zatim se udaljio, objavila je novinska agencija Fena. 

MUPKS-a moli  sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi s navedenom saobraćajnom nezgodom da jave na brojeve telefona 122, 033/206-666 i 033/207-777, najbližoj policijskoj stanici ili policajcu na ulici. 

O  svemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio da se tijelo preminulog preveze u prosekturu Bare, radi vršenja obdukcije, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak