Potraga za utopljenikom nastavlja se ujutro

Radiosarajevo.ba
Potraga za utopljenikom nastavlja se ujutro

Potraga za utopljenim radnikom Crvenog krsta Brčko Zoranom Mitrićem obustavljena je danas u 17 sati, javlja Avaz.ba.

Podsjećamo, nesretni čovjek je sinoć sa prijateljicama bio na roštiljanju na obali Save u mjestu Šitrani, opština Županja. Nakon što duže vrijeme nije izašao iz vode prijateljice su pozvale policiju. Ronioci specijalne policije Osijek pretraživali su teren sinoć od 23:30 do danas do 12 sati.

Ukupno su istražili 600 kvadratnih metara od mjesta gdje Mitrić ušao u vodu, stoga su odustali jer pretpostavljaju da je tijelo voda odnijela na bosansku stranu obale.

Danas u 12 sati potragu su nastavili pripadnici DGS BiH, u saradnji sa Civilnom zaštitom Orašje i Ronilačko spasilačkim klubom Nemo Brčko. Nakon pet sati pretrage i obilaska sedam kilometara Save nizvodno odustalo se od pretraživanja.

''Pretpostavljamo da će zbog toplote vode tijelo večeras biti izbačeno na površinu'', kaže Marinko Klaić radnik Civilne zaštite Orašje. 

Brčanski ronioci će u 5 sati ujutro nastaviti potragu za unesrećenim u čemu će im asistirati Civilna zaštita Orašje.

Na licu mjesta bile su i radne kolege i prijatelji Mitrića, Amer osmić i Dijana Radeljaš, kao i mnogi drugi volonteri Crvenog krsta Brčko. Svi su još u nevjerici da se tako nešto desilo. 

''Bio je jako dobar kolega, čovjek velikog srca, koji je uvijek bio spreman pomoći. Naslijedio je tu osobinu od oca, koji je takođe cijeli radni vijek proveo u Crvenom krstu. Ovo je veliki gubitak za nas i cijeli grad'', kaže Amer Osmić volonter Crvenog krsta Brčko. 

Iza Mitrića ostala su dva sina, od kojih je jedan živio s njim, a jedan s majkom.

Vijest o njegovoj smrti iznenadila je i ožalostila mnoge Brčake, jer osim što je bio dobar prijatelj, bio je vrstan plivač. 

Ukoliko tijelo ispliva na hrvatskoj strani obale, ovaj slučaj će se dodatno zakomplicirati, jer će i obdukcija, kao i sva istraga biti vođeni u Osijeku, što će svakako i otežati prevoz unesrećenog do kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak