Potraga za Kamelom - pretres u Vlasenici

Radiosarajevo.ba
Potraga za Kamelom - pretres u Vlasenici


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području opštine Vlasenica pretresli su dvije lokacije zbog sumnje da se tu skriva odbjegli robijaš Abu Hamza, potvrdila je Srni Tijana Savić, portparol direktora policije RS.

"Policija MUP-a RS tokom jučerašnje pretrage dvije lokacije u Vlasenici nije pronašla Abu Hamzu, ali je otkrila određenu količinu minsko-eksplozivnih sredstava", precizirala je Savićeva.

Ona je akcija pokrenuta nakon što je od MUP-a Federacije BiH stigla informacija o mogućnosti da se Abu Hamza nalazi na području opštine Vlasenica.

"Saradnja MUP-ova RS i FBiH odvija se kontinuirano. Važne informacije i podaci razmjenjuju se redovno", kaže Savićeva.

Hapšenje Kamelovih pomagača

Sinoćnja akcija u Zenici u kojoj je sudjelovao posebni odjel SIPA-e te MUP-a Zeničko-dobojskog kantona odnosila se na potragu za odbjeglim zatvorenikom Karay Kamelom bin Alijem zvanog Abu Hamza.

Prema pouzdanim informacijama SIPA-a i MUP ZD Kantona bili su na dobrom tragu. Tvrdi se da je Karay Kemal izbjegao hapšenje u posljednji trenutak.

Privedeno je nekoliko osoba koje se danas nalaze na saslušanju. Sve ovo ukazuje na činjenicu da Karaj Kemal još nije napustio našu zemlju. Akcija potrage se nastavlja.

Za Karay Kamelom raspisana je i objavljena međunarodna potjernica.

Karay Kamela bin Alija traže u 187 zemalja članica Interpola, priopćeno je danas iz Ureda Interpola u Sarajevu.

Vezano:
Još nema potjernice za Abu Hamzom
Iz zeničkog zatvora pobjegao Karay Kamel Bin Ali


rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak