Poslijepodnevna kiša donijela osvježenje: Pogledajte kako je na ulicama Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Poslijepodnevna kiša donijela osvježenje: Pogledajte kako je na ulicama Sarajeva

Sarajevo je danas, 4. septembra, dočekalo kišu koja je pala u poslijepodnevnim satima, donoseći prijeko potrebno osvježenje nakon nekoliko vrućih dana.

Kiša je obradovala građane glavnog grada BiH, koji su uživali u osvježavajućem povjetarcu i smanjenju temperature.

Trenutna temperatura u Sarajevu iznosi 28 stepeni.

Na oduševljenje publike: No Borders Orchestra održao koncert u sarajevskoj Vijećnici

Ova kiša donosi olakšanje nakon visokih temperatura koje su bile prisutne u prethodnim danima. 

Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima:

U četvrtak 5. septembar 2024., sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima padavina u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini južni i jugoistočni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.

U petak 6. septembar 2024., umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio noći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, koji mogu biti i izraženiji. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 32 °C.

U subotu 7. septembar 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 34 °C.

U nedjelju 8. septembar 2024., sunčano uz postepeno naoblačenje do kraja dana. Tokom noći kiša se očekuje u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak