Poskupljenje struje u Federaciji od 1. jula

Radiosarajevo.ba
Poskupljenje struje u Federaciji od 1. jula


Federalna regulatorna agencija za električnu energiju (FERK) 27. juna namjerava objaviti nove cijene električne energije, koje bi, prema pisanju Dnevnog avaza  mogle biti nešto više od dosadašnjih, a na snagu trebale stupiti 1. jula ove godine.

Ovo bi se odnosilo na oko 700 hiljada potrošača, koji se strujom snabdijevaju iz sarajevske elektroprivrede. Nove cijene bit će rezultat tarifnog postupka koji je započet krajem marta ove godine, i to na zahtjev Elektroprivrede BiH.

Na osnovu prijedloga Elektroprivrede BiH, struja bi za domaćinstva trebala poskupjeti od 23 do čak 38 posto, a prema pisanju Avaza zahtjevi EPBiH za drastičnim poskupljenjem cijena struje neće biti u cijelosti prihvaćeni, ali, poskupljenja će sigurno biti, iako se još precizno ne zna koliko.

Uzimajući u obzir veliku ekonomsku krizu u našoj zemlji FERK će prema saznanjima ovog dnevnog lista zahtjeve EPBiH nastojati svesti na što razumniju mjeru.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak