Portparolu sarajevskog MUP-a tri mjeseca zatvora

Radiosarajevo.ba
Portparolu sarajevskog MUP-a tri mjeseca zatvora


Općinski sud u Visokom izrekao je presudu od tri mjeseca zatvora, uslovno, Irfanu Nefiću zbog izazivanja saobraćajne nezgode u Brezi koju nije prijavio, a u kojoj je teško ozlijeđen motociklista Amar Muratović, javlja Dnevni avaz.

Nefić nije bio u sudnici tokom izricanja presude, a oštećeni Muratović i njegov otac Bilal kazali su kako su nezadovoljni kaznom i da će uložiti žalbu.

„Imajući u vidu sve okolnosti i doprinos oštećenoga, ali koji nije u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi s ovom saobraćajnom nezgodom, sud se odlučio za ublaženu krivičnopravnu sankciju, znači mjeru upozorenja. To znači da se optuženome utvrđuje kazna zatvora od tri mjeseca, određuje vrijeme provjeravanja u trajanju od godinu. Ako u tom periodu ne počini novo krivično djelo, ta kazna zatvora neće biti izvršena, a nakon godinu od provjeravanja kazna će biti izbrisana iz evidencije”, istakao je sudija Edib Kučuković.

Porodica Muratović najavljuje parnični postupak za nadoknadu štete. Kažu da nisu uopšte zadovoljni, s obzirom da je Nefić čak pobjegao s mjesta nesreće, što je otežavajuća okolnost koja nije razmatrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak