Porodica akademika Redžića ima nove dokaze

Radiosarajevo.ba
Porodica akademika Redžića ima nove dokaze

Iako porodica akademika Sulejmana Redžića, koji je pronađen mrtav u kanjonu rijeke Miljacke, još nije zaprimila odluku Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo o nepokretanju istrage, sigurno će uz žalbu ovoj pravosudnoj instituciji uložiti i neke dokaze. Ovo je jučer za Dnevni avaz potvrdio Izet Redžić, brat akademika.

Ne mogu vam reći koje dokaze konkretno imamo, ali je sigurno da ćemo to što imamo priložiti uz žalbu. Angažirat ćemo i advokata“, kaže Redžić.

Prema njegovim riječima, porodica smatra da Redžić nije nestao 7. januara ove godine, već 30. decembra 2012:

„On nije dolazio na posao, odnosno na Prirodno-matematički fakultet od 28. decembra prošle godine. Dan kasnije bio je na Bošnjačkom kongresu, dok je 30. decembra bio na Bjelašnici. Nakon toga niko o njemu ništa ne zna. Postoje, znači, pretpostavke da njega nema od 30. decembra i nisu tačne informacije da ga je neko vidio nakon toga.“

Neven Kramer, portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, naglasio je da porodica ima pravo priložiti dokaze ili predočiti bilo kakve nove spoznaje o smrti akademika Redžića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak