Porezna uprava FBiH zapečatila još 15 kladionica

Radiosarajevo.ba
Porezna uprava FBiH zapečatila još 15 kladionica


Kao što je i najavljeno u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja pravnih osoba priređivača igara na sreću klađenjem, inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 4. aprila 2013. godine izvršili kontrolu 61 uplatnog mjesta na području Kantona Livno, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona. 

Porezna uprava FBiH zatvorila 26 objekata

Zbog rada bez rješenja, odnosno odobrenja Federalnog ministarstva finansija i ostalih nepravilnosti zapečaćeno je devet uplatnih mjesta kladionica, saopšteno je iz Porezne uprave Federacije BiH, javlja Fena.

U Kantonu Sarajevo 5. aprila izvršena je kontrola 26 uplatnih mjesta pravnih osoba priređivača igara na sreću klađenjem

Zbog utvrđenih nepravilnosti: neevidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja zapečaćeno je šest uplatnih mjesta kladionica i to: tri uplatna mjesta pravne osobe priređivača igara na sreću klađenjem Bet Live d.o.o i tri uplatna mjesta Petica Plus d.o.o. 

U toku inspekcijskog nadzora zapečaćena je oprema u pravnoj osobi Bet Live d.o.o zbog priređivanja igara na sreću putem interneta, koje su u skladu sa Zakonom o igrama na sreću zabranjene u Federaciji BiH. 

Porezna uprava Federacije BiH će i u narednom period nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja pravnih osoba priređivača igara na sreću klađenjem, navodi se u saopćenju Porezne uprave FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak