Porezna uprava FBiH izvršila nadzor: Pronađene brojne nepravilnosti

5
Saopćenje
Porezna uprava FBiH izvršila nadzor: Pronađene brojne nepravilnosti

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 9. augusta na području Federacije BiH izvršili 158 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, pekarstva, trgovine i ostale uslužne djelatnosti.

Inspekcijski nadzori izvršeni su s ciljem provjere zakonitosti poslovanja poreznih obveznika.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 67 neprijavljenih radnika, šest objekta koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, sedam poreznih obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 74 porezna obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Igrači Sloge se razbudili: Grabež postigao gol za domaćine

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanja instaliranog fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 12 objekata i izdato je 110 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 276.850 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će i u narednim danima nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanja sive ekonomije, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak