Poreska kontrola kladionica u Federaciji BiH

Radiosarajevo.ba
Poreska kontrola kladionica u Federaciji BiH


Inspektori federalne Porezne uprave jučer su počeli sa kontrolom nekoliko kladionica u ovom entitetu. Provjera je počela zbog dojave da priređuju igre na sreću putem interneta što je, prema Zakonu o igrama na sreću, zabranjeno u Federaciji BiH, potvrdili su u Poreznoj upravi za Radio Sarajevo. Rezultati akcije očekuju se nešto kasnije, u toku dana.

Kontrolom su, navode iz Porezne uprave, obuhvaćena četiri pravna lica priređivača igara na sreću klađenjem i to: "Derbi games d.o.o. Mostar, "Wiliams" kladionice d.o.o. Široki Brijeg, "Milenij" d.o.o. Mostar i "Remi" sportske kladionice d.o.o. Tuzla, sa oko 150 uplatnih mjesta.

Inspekcijski nadzor se provodi i u sjedištu priređivača igara na sreću i na uplatnim mjestima, a aktivnost provodi 110 poreznih inspektora. Dosad su zatekli određen broj loto i bingo aparata, pa je zbog utvrđenih nepravilnosti određen broj objekata privremeno zatvoren. U ostalim slučajevima je izdato Rješenje o otklanjanju nepravilnosti, ističu u Poreznoj upravi.

Pored kontrole zakonitog priređivanja igara na sreću klađenjem, inspektori provjeraju da li su radnici zaposleni u skladu sa zakonom te da li se promet evidentira putem fiskalnih uređaja. Gdje se utvrdi kršenje zakona, Porezna uprava FBiH će podnijeti jedinstven zahtjev sudu za sva uplatna mjesta priređivača igara na sreću klađenjem.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak