Popis u restoranu: Popisivaču oduzet popisni materijal

Radiosarajevo.ba
Popis u restoranu: Popisivaču oduzet popisni materijal

U poslijepodnevnim satima u Općini Srebrenica  jednom popisivaču je oduzet popisni materijal zbog nepravilnosti u radu, javlja Fena.

Popisivačice popunjavale liste u kafani

Predsjednica komisije za popis stanovništva Općine Srebrenica Nermina Muminović kazala je da je  ovaj popisivač popisni materijal ispunjavao u restoranu, a ranije je  upozorila popisivače da je nezakonito i nedopustivo da se stanovnici popisuju van domaćinstva.

"Jedan od popisivača mimo propisa radio je popis i oduzet mu je materijal koji je popisivao, te je poništen. Taj popisivač koji je popisivao jednostavno je sam sebi htio olakšati, jer kuća koju je popisivao mu je daleko. Oduzet je materijal i poništen. Instruktor popisivača je pozvan i Agencija je upoznata s tim i drugih problema nema i sve je riješeno odmah. Nikakvih problema drugih nema - izjavila je za Fenu Nermina Muminović, predsjednica komisije za Popis stanovništva Općine Srebrenica.

Popis stanovništva, domaćinstva i stanova počeo je jučer i trajat će do 15.oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak