'Pomirit ćemo građansko i nacionalno u BiH'

Radiosarajevo.ba
'Pomirit ćemo građansko i nacionalno u BiH'


Zlatko Lagumdžija, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, danas, 18. juna, u Sarajevu se sastao sa ambasadorom Sjedinjenih američkih država Patrickom Moonom.

Lagumdžija je informisao ambasadora Moona o detaljima programskih dokumenata koje je SDP usaglasio sa novim partnerima

Kako se navodi u stranačkom saopćenju, predsjednik SDP-a je Moona upoznao sa posljednjim dešavanjima u vezi formiranja nove parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, „nakon što su uočene ozbiljne opstrukcije u implementaciji ranijih političkih dogovora od strane pojedinih članica predhodne većine“.

Lagumdžija je istakao da će, pored nastavka infrastrukturnih radova kao što su energetski projekti i izgradnja autoputa, u narednom periodu akcenat biti stavljen na socijalne i ekonomske reforme.

„Govorivši o poziciji SDP-a u odnosu na trenutna politička dešavanja, Lagumdžija je rekao da bez obzira na trenutna dešavanja, SDP nikada i ni po koju cijenu neće odustati od jasno definisane vizije BiH kao države u kojoj jednaka prava, prilike i šanse imaju apsolutno svi njeni državljani, bez obzira na mjesto življenja i nacionalno opredjeljenje“, saopćeno je.

U tom smislu, dodaje se, šef SDP-a je naglasio da posljednji politički dogovori daju nadu, ali na određeni način i garantuju proces pomirenja između građanskog i nacionalnog u BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak