Poljoprivrednici poručili: Jajima i mlijekom na federalnu vlast

Radiosarajevo.ba
Poljoprivrednici poručili: Jajima i mlijekom na federalnu vlast

Udruženje poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini uputilo je danas otvoreno pismo na adrese premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i federalnog ministra finansija Antu Krajinu, u kojem su federalnim vlastodršcima uputili ultimatum.

Naime, ili će premijer i ministar do srijede, 26. juna, isplatiti sve poljoprivredne poticaje za 2012. koji nisu isplaćeni ili će ih poljoprivrednici, svakodnevno do okončanja isplate, gdje god budu imali priliku, gađati mlijekom, jajima i drugim poljoprivrednim proizvodima.

Njihovo pismo objavljujemo u cjelosti:

„Gospodo premijeru Nikšić i ministre Krajina, vi kojima smo do sada obraćanja započinjali sa „POŠTOVANI“, uveliko smo razočarani Vašim bahatim i drskim ponašanjem prema poljoprivredi u FBiH. Nakon toliko vapaja, zamolbi , strpljenja i pokušaja za postizanje dogovora dijalogom, nakon uništenja gotovo polovine poljoprivrede u vašem mandatu, nakon elementarnih nepogoda koje su potpomognute vašom nebrigom, vaša bolesna pohlepa za stolicama pomutila vam je um da niste razumjeli ni šutnju koja je nastupila posljednjih sedmica kod poljoprivrednika, koji više nemaju nadu ni vjeru, ali imaju odlučnost završiti s vama postupak naplate svojih zakonskih poticaja.

Obraćam vam se posljednji put do isplate prošlogodišnjih poticaja i isplate prve polovine tekuće godine, a ukoliko do srijede 26.06.2013. ne isplatite cjelokupan iznos  za proteklu godinu budite spremni na javni sukob u svom svakom javnom pojavljivanju gdje ćete biti sačekani od poljoprivrednika pojedinačno ili u manjim skupinama i bombardirani jajima, mlijekom, i ostalim domaćim poljoprivrednim proizvodima svakodnevno do okončanja isplate.

Uspjeli ste nas uništiti ekonomski da se ne možemo organizirati i dovesti na proteste pred Vladu, no mi to ni ne želimo, doći da još jednom budemo prevareni lažnim obećanjima, ali ni zemaljska ni nebeska vojska neće vas spasiti od ovog partizanskog načina ratovanja protiv odgovornih ma ko oni bili, a za sad ste to Vas dvojica.

Shvatite ovo ozbiljno ili nemojte, nama više svejedno, ali od srijede nećete imati čiste glave, odijela i automobile.

Dostaviti:
-Premijer Nermin Nikšić
-Ministar Ante Krajina
-Arhiva

Udruženje poljoprivrednika u BiH
Predsjednik
Miro Pejić“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak