Policijska vježba, a ne talačka kriza

Radiosarajevo.ba
Policijska vježba, a ne talačka kriza


Iako su mediji Republike Srpske jutros izvijestili kako se u naselju Barlovci kraj Banje Luke odvija prava drama, ispostavilo se kako se radi o - policijskoj vježbi.

"Jedan policajac danas je ranjen u okršaju u Barlovcima kod Banjaluke, ali se još ne znaju motivi ni učesnici ovog incidenta (...) u jednom od stambenih objekata u ovom naselju, jednog muškarca drže kao taoca. Nezvanično, uzrok je nasilje u porodici.

Na lice mjesta stiglo je više policijskih vozila uključujući i džip u kome se najvjerovatnije nalaze pregovarači", navodilo se u prvim medijskim izvještajima.

Ipak, portparol MUP-a Mirna Šoja navela je kako je u naselju Barlovac u toku policijska vježba, koju je organizovao MUP RS-a u okviru obuke jačanja pregovaračkih kapaciteta u rješavanju kriznih situacija.

Ona je naglasila da prilikom ove vježbe niko nije povrijeđen niti ugrožen, te da je riječ samo o simulaciji. "Ovu akciju smo morali prikazati kao realnu situaciju i držati je u strogoj tajnosti, a tajna je bila i za većinu policije, jer smo testirali našu brzinu i način reagovanja u ovakvim situacijama."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak