Policijska akcija u Brčkom zbog trgovine ljudima

Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Brčkom zbog trgovine ljudima

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Policije Brčko distrikta BiH, uz podršku drugih sigurnosnih agencija u BiH, realizirali su zajedničku akciju kodnog naziva ¨ROBA¨.
Zbog zaštite istrage, Tužilaštvo u ovom trenutku nije moglo dati više informacija; u akciji su učestvovali i Obavještajno-sigurnosna agencija te MUP TK

U združenoj akciji djelovalo je više timova sa preko sto policijskih djelatnika na terenu. Akcija je uključila veći broj istražnih mjera i radnji, uključujući lišenja slobode i pretrese, s ciljem pronalaska, otkrivanja i procesuiranja osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz oblasti trgovine ljudima zbog seksualne eksploatacije.

Tužilaštvo BiH ističe da su među žrtvama evidentirane i maloljetnice sa područja BiH.

Dodatne informacije bit će prezentirane u ponedjeljak, na konferenciji za medije, koja će biti održana u Brčko Distriktu.

Inače, policijska akcijau Distriktu je počela još sinoć.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak