Policija zabranila proteste ispred zgrade Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
Policija zabranila proteste ispred zgrade Vlade FBiH


Kako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije ispoštovala dogovor i poljoprivrednicima isplatila 10 miliona KM duga po osnovu poticaja za 2012., Savez poljoprivrednih udruženja FBiH najavio je nove proteste za danas, 6. decembra.

Poljoprivrednici su najavili postavljanje šatora ispred zgrade Vlade FBiH gdje bi trebali početi protesti do ispunjenja obećanja.

"Mi smo za danas, između deset i jedanaest sati najavili protestno okupljanje ispred zgrade Vlade. Međutim policija je zabranila to okupljanje, jer po njihovom, nismo na vrijeme najavili dolzak. Ni nama Vlada nije na vrijeme isplatila, pa nikoga nije briga. Međutim ja ću udovoljiti njihovom zahtjevu i pozvati poljoprivrednike da prolongiramo protest, a kako će oni reagovati, to ne znam", rekao je za Radiosarajevo.ba predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, Avdo Muslimović.

Podsjećamo prvi protesti, nakon kojih je uslijedio dogovor sa premijerom Nerminom Nikšićem, ministrom finansija Federacije BiH Antom Krajinom te federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerkom Ivanković Lijanović, te grupom eksperata iz oblasti prava, održani su 22. novembra. Tada su poljoprivrednici najavili, da će ukoliko njihovi zahtjevi ne budu prihvaćeni 'sljedeći put će doći s vilama i motikama'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak