Policija sutra o djelovanju na protestima

Radiosarajevo.ba
Policija sutra o djelovanju na protestima

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH će u petak, 14. juna dostaviti predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, Ministarstvu sigurnosti BiH i Neovisnom odboru, koji predlaže i prati rad direktora policijskih agencija, traženu informaciju o poduzetim mjerama i aktivnostima prilikom održavanja nenajavljenih protesta građana kod objekata institucija BiH od 5. do 7. juna.


Ovo je u četvrtak u izjavi za agenciju Fena potvrdio direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović, odgovarajući na upit o tome hoće li Direkcija i na koje adrese uputiti spomenutu informaciju.

Dodao je da će ta informacija sadržavati sve mjere i aktivnosti koje su policijske snage poduzimale tokom protesta od 5. do 7. juna, a koje su proistekle iz nadležnosti Direkcije za koordinaciju polcijskih tijela BiH i drugih policijskih agencija, odnosno sve ono što je u skladu s tim nadležnostima poduzimano, kao i odgovornostima koje u tom pogledu ima ova direkcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak