Policija rastjerala demonstrante u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Policija rastjerala demonstrante u Mostaru

 

Policija u Mostaru rastjerala je demonstrante na Španskom trgu, a Srećko Bošnjak, portpoarol MUP-as potvrdio je da je privedeno nekoliko osoba. Kako javlja Anadolija,  policija ne dozvoljava okupljanja u centru grada na Neretvi nakon jučerašnjih i sinoćnjih dramatičnih događaja u kojima su zapaljene brojne institucije. 

 Pojačano je kretanje policijskih snaga na ulicama Mostara. Dodao je kako događaji od jučer i sinoć daju osnova da policija poduzme odgovarajuće mjere u cilju uspostavljanja reda i mira, a potvrdio je i pojačano prisustvo policije na ulicama iz istih razloga.

Bošnjak je pojasnio  da u skladu sa zakonom svako okupljanje građana mora biti adekvatno najavljeno

Danas je vanredno zasjedala Vlada HNK-a. Sjednica je održana u hotelu ''Ero'' u Mostaru, jer je Vlada HNK-a zapaljena. Premijer Dens Lasić je prihvatio ostavku ministra unutrašnjih poslova Marija Šulente, koju još mora prihvatiti i Skupština HNK-a. Dragan Brkić je imenovan za vršitelja dužnosti policijskog komesara.

U Mostaru su jučer zapaljene zgrade Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Gradske uprave i Gradske vijećnice u Mostaru, zgrade Središnjice Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BIH) i prostorije Kantonalnog odbora (KO) Stranke demokratske akcije (SDA) u Mostaru, te svlačionice NK ''Redarstvenik''

.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak