Policija provjerava navode nestanka i silovanja djevojčice iz Klokotnice

Radiosarajevo.ba
Policija provjerava navode nestanka i silovanja djevojčice iz Klokotnice

Slučaj koji je šokirao javnost u Bosni i Hercegovini, a kojeg je objelodanio otac 15-godišnje djevojčice iz Klokotnice, predmet je opsežnih istraga u MUP-u Tuzlanskog kantona. Otac djevojčice je naveo kako je njegova kćerka silovana i da je dobio šamar od jednog policijskog službenika, javlja Druga.tv.

Međutim, u MUP-u TK su izjavili kako postoje informacije da je djevojčica sama otišla od kuće, jer se htjela udati za jednog starijeg muškarca.

Svi ti navodi bit će predmet detaljne i opsežne istrage, a svaki komentar, prema riječima osoba iz MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva TK, bio bi preuranjen.

Ranije je objavljeno da su trojica mještana dobojskog povratničkog naselja Hodžići 28. oktobra ove godine ispred Osnovne škole „Klokotnica“ namamili 15-godišnju učenicu 9. razreda I. H., uvukli je u automobil i odvezli u gračaničko naselje Lohinja Gornja, gdje su je, prema riječima njenog oca Osmana, zatočenu držali tri dana te je pijani više puta silovali.

Zbog pretrpljenog šoka, učenica već desetak dana ne ide u školu, a zbog prijetnji roditeljima ni ostalo dvoje djece ne pohađa nastavu.

Istraga se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak