Policija pronašla auto razbojnika koji su napali poštara

Radiosarajevo.ba
Policija pronašla auto razbojnika koji su napali poštara

Nakon što su prošle sedmice maskirani i naoružani razbojnici napali poštara HT Mostar, koji je raznosio penzije, iz mostarske policije jučer je potvrđeno da je pronađen automobil Opel Ascona koji je korišten u ovoj pljački, pišeDnevni avaz.

Mostar: Napadnut poštar, ukraden novac za penzije

Automobil koji je pronađen u jednoj ulici u Mostaru odgovara opisu, a policija trenutno obavlja provjere, odnosno neophodna vještačenja

Poštar je napadnut u ulici Bariše Smoljana, prekoputa restorana Radobolja, kada su ga zaskočili razbojnici i oteli mu torbu.

Iz Hrvatskih telekomunikacija (HT) Mostar odmah potom su saopštili da u torbama njihovih poštara postoji elektrohemijski uređaj koji će bojom uništiti novčanice u slučaju pljačke, odnosno ako ih razbojnici pokušaju izvaditi.

„Ovi uređaji u slučaju pljačke ispuštaju hemijske supstance koje oboje novac i na taj način ga unište. Takve novčanice i vrijednosti postaju neupotrebljivi“, naveli su iz HT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak