Policija RS obavila razgovor sa imamom Amirom Mahićem

7
Radiosarajevo.ba
Policija RS obavila razgovor sa imamom Amirom Mahićem

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavili su danas, 7. februara, razgovor sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Kozarac, Amirom ef. Mahićem.

Razgovor se obavio u vezi sa spornim dijelovima hutbe koju je održao 27. januara, ali ne u prostorijama prijedorske policije kako je ranije najavljeno nego u Kozarcu.

Razgovor je obavljen u prisustvu advokata kojeg je angažovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice Mensura Karadže.

Nevjerovatan potez Sergeja Barbareza: Jedan od najboljih štopera hrvatske lige oblači dres Zmajeva?

Amir ef. Mahić pozvan na saslušanje u PU Prijedor, evo za šta se sumnjiči

Podsjetimo da je reisul-ulema IZ, Husein ef. Kavazović u nedjelju, 6. februara, posjetio imama Mahića, te da je ovom prilikom kazao da je "imam vršio misiju i jasno priznao svoju pogrešku", piše Preporod.

"To nije uobičajeno u ovom društvu, čak ni u vjerskim zajednicama. Tim činom on je pokazao svoju dosljednost, kao što je i Islamska zajednica pokazala da se čvrsto pridržava principa koje je gradila i njegovala godinama. Od drugih također očekujemo da se pridržavaju principa koje javno promoviraju, i za koje kažu da se zalažu", kazao je reisul-ulema Kavazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak