Policija i pravosuđe na prvoj liniji borbe protiv nasilja: Parlament FBiH razmatra ključne izazove

1
Radiosarajevo.ba
Policija i pravosuđe na prvoj liniji borbe protiv nasilja: Parlament FBiH razmatra ključne izazove

Policijski službenici koji odgovaraju na pozive za pomoć, tužioci koji grade sudske predmete i sudije koje primjenjuju zakon nalaze se na prvim linijama borbe protiv nasilja u porodici, navedeno je na zajedničkoj sjednici komisija Parlamenta Federacije BiH.

Sjednica je održana uz podršku Misije OSCE-a u BiH, čiji je šef Brian Aggeler rekao je da je uloga policijskog i pravosudnog sektora ključna unutar širih društvenih odgovora na ovaj problem, saopšteno je iz OSCE-a.

Kao jedan od zaključaka sjednice naglašena je potreba za daljim razmatranjem konkretnih izazova sa kojima se ovi sektori suočavaju na terenu.

Milorad Dodik nakon nastavka suđenja: 'Nemam potrebe da se branim, narod glasa za mene'

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Dragan Mioković istakao je da je cilj ovakvih sjednica animacija kompletnog društva da se suoči sa problemom rodno zasnovanog i nasilja u porodici.

Ova tematska sjednica predstavlja dio šire inicijative Misije OSCE-a u BiH usmjerene ka borbi protiv nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja, i njom se odaje priznanje dosadašnjem vrijednom radu poslanika i delegata Parlamenta FBiH, piše BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak