Policajci suspendovani zbog pomaganja silovateljima

Radiosarajevo.ba
Policajci suspendovani zbog pomaganja silovateljima

Dva pripadnika Specijalne jednice policije MUP-a RS suspendovana su zbog pomaganja izvršilaca silovanja.

Nezvanično, riječ je o Izetu Hasanoviću i Hajrudinu Bajraktareviću, koji se sumnjiče za silovanje, vlasniku noćnog kluba Crush Srđanu Čoliću, i policajcima Specijalne jedinice Dragoslavu Boškoviću i Bojanu Mariću, javlja Fena.

Naime, Centar javne bezbjednosti Banja Luka podnio je Okružnom tužilaštvu u tom gradu, područnoj kancelariji Prijedor, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu obljuba nad nemoćnim licem protiv H.I. i B.H. iz Gradiške.

Oni se sumnjiče da su u noći 6. na 7. juni 2013. godine u noćnom klubu Crush u Gradiški izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret nad ženskom osobom koja je u tom noćnom klubu radila kao hostesa.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog djela protiv M.B. i B.D. (oba pripadnici Specijalne jedinice policije) te Č.S., vlasnika noćnog kluba Crush, Centar javne bezbjednosti Banja Luka podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom tužilaštvu Banja Luka, područna kancelarija Prijedor.

Istraga je pokrenuta 12. juna, kada je djevojka u CJB Banja Luka prijavila silovanje.

Pripadnici Specijalne jedinice policije su odmah po prijavi oštećene suspendovani od strane komandanta, a protiv njih je podnesen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka.

U okviru istrage, policija je uhapsila H.I, kao i M.B. i B.D. Č.S., dok B.H. nije pronađen, jer je napustio BiH, a uhapšeni su uz izvještaj predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Sramno ponašanje policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske osuđuje sramno ponašanje ove dvojice pripadnika Specijalne jednice policije, koji, kako su naveli, na ovaj način kaljaju ugled institucije svih časnih pripadnika.

Oni ovim činom nisu prekršili samo zakonske, već i profesionalne i etičke kodekse.

Ministarstvo poziva građane da prijave svako nezakonito i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika, bilo putem telefona 122 ili direktno u policijskoj stanici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak