Policajac ubijen zbog vozačke dozvole?

Radiosarajevo.ba
Policajac ubijen zbog vozačke dozvole?

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za 23-godišnjeg Anela Ćemu, koji je priznao ubistvo sarajevskog policajca Muhidina Pivodića.

Za ovo krivično djelo propisana je kazna od minimalno deset godina zatvora, izvijestili su danas u Kantonalnom sudu Sarajevo.

"Pritvor je određen jer se radi o djelu urađenom u vanrednim okolnostima i može izazvati uznemirenje građana, a riječ je i o teškom krivičnom djelu ubistva službene osobe pri vršenju službene dužnosti", rekao je danas Slobodan Nikolić, sekretar Kantonalnog suda u Sarajevu.

Dženita Gobeljić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo, istakla je da je tužilac zatražio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo. "Uhapšenom je na teret stavljeno krivično djelo ubistvo službene osobe pri obavljanju dužnosti, te krivično djelo nedopušteno držanje veće količine naoružanja", dodala je danas Gobeljić.

Ćemo je, potvrdili su u policiji, priznao da je ubio policajca u sarajevskom naselju Reljevo, a nezvanične informacije govore da je bio izrevoltiran zbog oduzimanja vozačke dozvole, pišu Nezavisne novine.

Beživotno tijelo policajca Policijske uprave Novi grad Muhidina Pivodića pronađeno je u službenom automobilu u ponedjeljak oko 6.20 ispred pravoslavne crkve svetog Nikolaja, koju je obezbjeđivao. Obdukcija je pokazala da je usmrćen s više hitaca u predjelu grudi.

Nakon hapšenja Anela Ćeme, pri pretresu njegove kuće na Ilidži pronađena je automatska puška umotana u ćebe, 1.138 komada metaka različitog kalibra, 19 okvirova za automatsko oružje, dvije gas-maske, dva RAP-a sa priborom za čišćenje i dvije metalne kutije za municiji.

Nezvanično, Ćemu je uoči ubistva policija zaustavila u naselju Ilidža i oduzela mu vozačku dozvolu, a on je u revoltu bacio ručnu bombu u parku u naselju Hrasnica, gdje, srećom, nije bilo povrijeđenih. Potom je kod crkve u Reljevu vidio policajca i kroz šajbu ispalio rafal.

Ćemo, odranije poznat policiji, tokom saslušanja je kazao da nije poznavao ubijenog policajca.

Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čestitao je na brzoj akciji policije i apelovao na veću kontrolu ilegalnog i legalnog naoružanja i osoba koje ga posjeduju. Javno priznanje odao je i Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak