Poledica na putevima u BiH, magla smanjuje vidljivost

Radiosarajevo.ba
Poledica na putevima u BiH, magla smanjuje vidljivost

U Bosni i Hercegovini jutros je najveće probleme vozačima pričinjava smanjena vidljivost zbog magle, a izdvaja se šire područje Mrkonjić Grada, Orašja, Doboja i Maglaja, te zapadni krajevi BiH, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na ispod 50 metara.

Dodatno, na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica.

Skreće se pažnja i na učestale odrone tokom dana, a izdvajaju se putevi Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova) i Salakovac-Mostar.

Dežurne ekipe putne operative intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Na dionicama s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni putevi: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Radovi na magistralnim putevima:

M - 4 Tuzla-Kalesija u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).

M-16 Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

U toku su radovi na sanaciji mosta u Karanovcu (na raskrsnici M-16 i R-414), pa je na pravcu prema Skender Vakufu dozvoljeno saobraćanje vozilima do 5 tona nosivosti i visine do 2,8 metara. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

M-18 Semizovac-Olovo- u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m).

Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radovi u Kantonu Sarajevo

Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama Džemala Bijedića i Hasana Kikića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak