Pokrenuta istraga protiv Amele Džindo

Radiosarajevo.ba
Pokrenuta istraga protiv Amele Džindo

Detalj s mjesta zločina (Foto: Fotoservis)

Tužilaštvo KS: Pokrenute optužnice

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu protiv Kenana Čehića ( 20), koji je zajedno sa ubijenim A. M. (17) pokušao opljačkati sportsku kladionicu Derby u Sarajevu. Takođe, istraga je pokrenuta i protiv Amele Džindo, radnice sportske kladionice koja je pucala u maloljetnog A. M. pritom mu nanijevši smrtonosne povrede.

Prema riječima Jasmine Iftić, portparola Tužilaštva Kantona Sarajevo, protiv Amele Džindo je pokrenuta istraga zbog ubistva na mah, a protiv Čehića istraga je pokrenuta zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju. Čehić saslušan je danas u Tužilaštvu bez prisustva advokata jer se izjasnio da mu nije potreban.

Za Čehića je određena mjera zadržavanja u trajanju od 24 sata i upućen je prijedlog za određivanje pritvora prema Kantonalnom sudu Sarajevo. Amela Džindo će biti saslušana kada to bude dozvoljavalo njeno zdravstveno stanje. Prema riječima Jasmine Ifetić, pokrenutom istragom će se utvrđivati da li je djevojka pucala pod jakom razdraženšću, u samoodbrani, ili je, pak prekoračila granice nužne samoodbrane.

Zdravstveno stanje Amele Džindo stabilno i teško


Povrijeđena Amela Džindo danas je u stabilnom stanju iako je „situacija i dalje kompleksna“, potvrdila je to za Radiosarajevo.ba portparolka Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić.

„Još uvijek je priključena na respiratore i njeni vitalni parametri su stabilni. Anesteziolozi se nadaju da bi je, ukoliko stanje ostane stabilno, mogli skinuti s respiratora. Međutim, i dalje trebamo biti oprezni i svjesni težine i kompleksnosti situacije“, kazala je Jandrićeva.

Amela Džindo, radnica kladionice „Derby“ na Ciglanama, teško je ranjena u pokušaju pljačke u ponedjeljak u večernjim satima. Pljačkaši, maloljetni A. M. (1992) i Kenan Čehić (20) pod prijetnjom pištoljem tražili su novac, a Amela Džindo je, navodno, izvadila svoj pištolj.

Maloljetni A. M., koji je štićenik Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine „Hum“, što je svojevrsna kazneno-popravna ustanova za maloljetne delikvente, ubijen je tokom pokušaja pljačke. Amela Džindo zadobila je teške povrede, pri čemu je tri put ustrijeljena: u predjelu grudnog koša, abdomena i lijeve natkoljenice.

Kenan Čehić je jučer uhapšen u Sarajevu i danas će biti saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, nakon čega slijedi prijedlog izricanja mjere pritvora.

Pljačke sportskih kladionica

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak