Pojačano kretanje vozila EUFOR-a na cestama u BiH: Evo koji je razlog

5
Radiosarajevo.ba
Pojačano kretanje vozila EUFOR-a na cestama u BiH: Evo koji je razlog

U dane 24. i 26. augusta 2024. godine, građani Bosne i Hercegovine mogli bi primijetiti pojačano kretanje vozila EUFOR-a na putevima od graničnih prijelaza Klobuk, Metaljka i Svilaj do Čapljine i baze Butmir u Sarajevu.

Ove aktivnosti su u vezi s dolaskom rezervnih snaga EUFOR-a, koje će pojačati postojeće snage u zemlji.

Kako je najavljeno, rezervne snage iz Austrije, Mađarske i Rumunije, kao i mirovne snage raspoređene na Kosovu (KFOR – Kosovo Forces), stići će u Bosnu i Hercegovinu radi učestvovanja u velikoj godišnjoj vježbi EUFOR-a pod nazivom "Brzi odgovor". Ova vježba, koja se održava od 24. augusta do 16. septembra 2024. godine, predstavlja ključni događaj obuke za EUFOR.

Sedma noć SFF-a | Goran Ivanišević i njegova supruga Nives privukli posebnu pažnju

U konvojima koji će se kretati bit će prisutna laka i teška oklopna vozila, a kretanje će imati podršku lokalne policije i pratnju međunarodne vojne policije. Aktivnosti vezane za dolazak i raspored ovih snaga mogli bi utjecati na uobičajeni promet, te se preporučuje da vozači budu oprezni i planiraju svoje rute unaprijed.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak