Pogledajte šta je napravio Dodik prilikom glasanja pa pozirao fotoreporterima

9
Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta je napravio Dodik prilikom glasanja pa pozirao fotoreporterima

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik, glasao je u Generalnom konzulatu Srbije u Banjoj Luci na današnjim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Nije ulazio na za to predviđeno glasačko mjesto, već je glasao javno pred novinarima.

Držao je svoj listić otvoreno i bez savijanja, tako da svi vide za koga je glasao. Potom je ubacio listić u glasačku kutiju i pozirao reporterima.

Ambasada SAD o snimku koji je objavio Konaković: 'Novinari moraju obavljati posao bez prijetnji'

"Iskoristio sam svoje pravo kao državljanin Srbije da glasam u Konzulatu u Banjoj Luci. Vidim da je velika izlaznost, da su ljudi zainteresovani za izbore i da će to obezbijediti veliku podršku političkim snagama u Srbiji koje nju čine stabilnom", rekao je Dodik novinarima.

U Srbiji su u toku vanredni parlamentarni izbori, vanredni izbori za Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodina i vanredni lokalni izbori za glavni grad Beograd i još 65 lokalnih samouprava.

Biračka mjesta otvorena su u sedam, a zatvaraju se u 20 sati. Na parlamentarnim izborima pravo glasa ima 6.500.165 građana, na pokrajinskim u Vojvodini 1.669.734, a na beogradskim izborima 1.613.190.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak